Voor mensen die bewuster in het leven willen staan

Sensi-therapie

Wat is Sensi-therapie?

De therapie is erop gericht de mens in zijn totaliteit te behandelen.
Dit betekent dat we op

  • lichamelijk (massage technieken, voeding),
  • geestelijk (de manier van denken),
  • emotioneel (gevoelens en emoties, levensthema’s),
  • energetisch (meridiaanbanen, chakra’s)

vlak te werk gaan.

Vluchten

Het lichaam heeft een hoop te vertellen.We zijn geneigd te vluchten voor bepaalde emoties en gevoelens en sluiten ons hier voor af. Dit betekent dat we weg gaan van de plekken in ons lijf waar we dit voelen en dan schieten we in ons hoofd. 
We voelen niet echt meer en luisteren niet naar wat ons lichaam ons vertelt. Dit gebeurt vaak onbewust en kan een tijd lang goed gaan, tot de opgeslagen emoties overlopen en blokkades veroorzaken.

Klachten

Emotionele blokkades en ladingen kunnen zich openbaren als mentale of lichamelijke klachten en overgevoeligheden. Deze signalen “vertellen“ iets over onderliggende oorzaken. Door de oorzaak van de klacht aan te pakken, wordt het signaal overbodig en gaat het lichaam weer beter functioneren. 
Lichamelijke klachten kunnen ook ontstaan door een overgevoeligheid voor of juist een gebrek aan bepaalde voedingstoffen. 
Daarbij kan het wenselijk zijn om tijdelijk bepaalde stoffen te vermijden of juist toe te voegen zodat het lichaam de kans krijgt zich te herstellen.

Sensi-protocol

Het Sensi-protocol geeft aan wat op dat moment het beste is om te doen bij de cliënt. Er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende technieken. Welke op dat moment het beste gebruikt kan worden zal uitgemeten worden met de biosensor en het invoelend vermogen van de therapeut.

Door de mens in zijn geheel te behandelen, ontdekt ze weer de kracht en het vermogen om zichzelf te helen. Wanneer dit gebeurt voel je je krachtiger, gezonder, helderder, meer ontspannen en daadkrachtiger. Je kan beter omgaan met de dingen die je in je leven tegen komt.

Sensi-therapie samengevat :

  1. Direct op gang brengen van het zelf herstellend proces  (o.a.door 
massagetechnieken en
 emoties vrijmaken)
  2. Wegnemen van de oorzaken (remedies, bewustwording thema’s)
  3. Weghalen gifstoffen uit het lichaam (ontgiften met remedies
 en
 orthomoleculaire preparaten)
  4. Stoppen met het toevoegen van gifstoffen in het lichaam 
(dieet
 en
 allergiemeting)

Er wordt gebruik gemaakt van de volgende behandeltechnieken:

VOEDING- EN ALLERGIEMETING

Door het gebruik van afgestemde voedingsmiddelen komen er als het ware geen ‘tijdelijke gifstoffen’ in het lichaam meer bij.

DIËTEN

Een tijdelijk uitgemeten dieet brengt het voedingspatroon weer in balans.

ORTHOMOLECULAIR

Soms is het noodzakelijk een dieet aan te vullen met vitamines en/of mineralen om een tekort te voorkomen. Ook bij een Burn-out kan dit goed werken.

REMEDIES

Tussen de behandelingen door kan het nodig zijn om een energetische remedie te gebruiken. Een remedie is een concentraat van meestal sterk gereinigd ultracolloïdaal water waarin trillingspatronen van edelstenen en bloesems geplaatst zijn. 
Dit versnelt het proces en geeft inzicht in het probleem. In deze periode werk je dus aan je klacht en tegelijk ook aan het achterliggende thema van de klacht.

DRUKPUNTMASSAGE

Met deze techniek kan het proces van heling snel op gang gebracht worden. Door te drukken op de meridiaanpunten werken we aan de achterliggende thema’s die voor je van belang kunnen zijn.

E.F.T.

Ofwel de Emotional Freedom Techniek, komt uit Amerika. Het is een kloptechniek op de meridiaanpunten, gericht op emotionele lading zoals angst, verdriet, trauma’s e.d.

HOLISTIC PULSING

Deze zachte massagetechniek is geschikt voor jong en oud. Brengt problemen aan het licht en werkt ondersteunend in het proces.

EDELSTEENTHERAPIE

Een edelsteenlegging op en rond het lichaam kan ondersteunend zijn bij verschillende verwerkingsprocessen. Door gebruik van verschillende edelstenen wordt deze therapie vaak als helend ervaren. Een uitgemeten edelsteen dragen kan in sommige gevallen het geheel versterken op gebieden waar dat nodig is.

Dit was een bijdrage van Saartje van Breda van praktijk: Zijn & Schijn, Zijn wie je werkelijk bent.

Meer praktijken in Oss die Sensi aanbieden: 

Najade kindertherapie

Praktijk Gerry van Herpen

 

 

 

Advertentie praktijk Oss
Ga naar de website van Pure Spirit! Gespecialiseerd in het begeleiden van hooggevoelige kinderen en volwassenen.
Tip! Narcisme en hooggevoeligheid
Eigen website?
Websites voor spirituele ondernemers, persoonlijk en betaalbaar. Bezoek onze website.
Facebook