Voor mensen die bewuster in het leven willen staan

MandalArt

MandalArt

Willemien Geurts

Willemien Geurts
Blauwesteenweg 38
5388 BZ Nistelrode
0412-612022

Willemien@mandalart.nl
Www.mandalart.nl

KvK nr: 17272292

Opleiding: In mei 2013 heeft Willemien de masterclass Mandala en Numerologie met succes afgerond bij het Mandala Educatie Instituut van Danka Hüsken

Omschrijving praktijk

“MandalArt” is een praktijk waar je jezelf en de wereld om je heen beter leert kennen door Mandalatekenen, Chakratekenen en Numerologie in de Mandala. Bovendien is het een heerlijke manier om ontspannen  en creatief bezig te zijn.
Het woord MANDALA betekent magische cirkel. Mandala’s zijn eeuwenoud en je ziet ze als kunstvorm in alle culturen. Boeddhistische monniken schilderen ze of maken ze van zand. De Kelten gebruikten ze in hun weef- en vlechtkunst. In kathedralen zijn ze te zien als roosvensters in glas in lood.

Een mandala is een cirkel met een middelpunt van waaruit symmetrische figuren getekend worden. De cirkelrand staat voor je eigen grens en het middelpunt voor je zelf. Je gaat dus tekenen in je eigen vrije ruimte, dat geeft ontspanning en rust. Bovendien wordt er een beroep gedaan op beide hersenhelften zodat lichaam en geest meer in balans komt. Omdat elke kleur die je gebruikt een betekenis heeft en de manier waarop je tekent ook iets over je zegt, leer je meteen iets over jezelf. Het ondersteunt je persoonlijk groeiproces.Davidster-mandala

Workshops en cursus

Willemien geeft sinds 2005 cursussen en workshops.

De workshops en cursussen worden gegeven op een mooie locatie aan de rand van het bos in de Maashorst. Voor jong of oud, nog nooit of al vaker mandala’s getekend, het is voor iedereen heel inspirerend!
Er worden ook workshops op aanvraag op een andere locatie gegeven. Informeer naar de mogelijkheden!

BASISWORKSHOP
In deze workshop maak je kennis met zowel de traditionele mandala als de vrije/intuïtieve mandala. Je gaat mandalatekenen vanuit natuurlijke vormen zoals golven schelpen en slakkenhuizen. Je krijgt speelse oefeningen aangereikt die je eigen creativiteit stimuleren en  er komen achterliggende gedachten aan bod. Je ervaart hoe rustgevend het is om met mandala’s  bezig te zijn. Tegelijkertijd leer iets over jezelf en de wereld om je heen.
Een basisworkshop duurt twee en een half uur.

THEMAWORKSHOP
In een themaworkshop ga je tekenen rondom een bepaald thema. Er komen allerlei onderwerpen aan bod bijvoorbeeld mandala’s uit verschillende culturen. Ook mandala’s die persoonlijk getint zijn. Aan de hand van het thema krijg je theorie en ontspannings-of bewegingsoefeningen.  Je krijgt richtlijnen en soms ondersteunende hulpstructuren. Het thema wordt door iedereen op zijn eigen manier uitgewerkt.
Themaworkshops geef ik vaak in samenwerking met anderen zoals Mandala&Reading  en Yantra Schilderen.
Een Themaworkshop duurt twee en een half uur.

DAGWORKSHOP
Bij de dagworkshop ga je een hele dag lekker tekenen!
Je  gaat aan de slag met een thema en elke dagworkshop heeft een ander thema. Aan de hand daarvan krijg je theorie en ontspannings- of bewegingsoefeningen.  Je krijgt richtlijnen en ondersteunende hulpstructuren. Het thema wordt door iedereen op zijn eigen manier uitgewerkt en de speelse oefeningen zullen je creativiteit stimuleren.
We beginnen om 10.00u en gaan door tot 16.00 uur. Het is inclusief een lunch. Ook is er een mogelijkheid voor een wandeling door de bosrijke omgeving.

CURSUS
In de cursus leer je hoe je mandala’s kunt ontwerpen m.b.v. passer, liniaal en geodriehoek, en hoe je deze naar eigen inzicht uit kunt werken. Ook leer je vrije/intuïtieve mandala’s tekenen. De traditionele en de vrije/intuïtieve  mandala komen om de beurt aan bod. Ook symboliek en achterliggende gedachten.
Je wordt er stap voor stap bij geholpen dus je hoeft niet te kunnen tekenen. Elke les doe je ook een techniek- of kleuroefening, zodat je leert omgaan met contrasten of langzaam verlopende effecten. Soms werk je op zwart papier wat een speciaal effect geeft.
Plezier in het tekenen en het inkleuren staat voorop. Het is heel rustgevend en je  zult erachter komen dat het altijd mooi wordt! Omdat je dezelfde mandala uitwerkt als de rest van de groep komt je eigenheid goed naar voren. Tegelijkertijd leer iets over jezelf en de wereld om je heen. Het zijn acht workshops van twee uur, om de veertien dagen. De groepsgrootte is rond de 7 personen.

Facebook

Advertentie praktijk Oss
Ga naar de website van Pure Spirit! Gespecialiseerd in het begeleiden van hooggevoelige kinderen en volwassenen.
Tip! Narcisme en hooggevoeligheid
Eigen website?
Websites voor spirituele ondernemers, persoonlijk en betaalbaar. Bezoek onze website.
Facebook