Voor mensen die bewuster in het leven willen staan

Interview met Rianne Eijsvogels van het Zonneschijntje

Vorige week heb ik een afspraak voor een interview gehad met Rianne Eijsvogels.
Rianne is de eigenaresse van het creatief en healing centrum het Zonneschijntje. Daar worden diverse workshops en cursussen op het gebied van creativiteit en spiritualiteit gegeven. 

Ruimte

Binnenkomst links Binnenkomst rechts massagetafel ruimte Achterin

Terwijl ik voor mijn afspraak met Rianne naar binnen liep keek ik eens rond. Het Zonneschijntje ligt aan de Berghemseweg en binnen heerst er een totaal andere sfeer. Gezellig en rustig. Rianne kwam op me toegelopen en leidde me trots rond. “Kijk”, zei ze, “als je hierbinnen komt, dan kom je in een kamer waar je voldoende ruimte hebt om te relaxen, te vergaderen, of bijvoorbeeld een yoga cursus te volgen.” Een grote boom is er op de muur geschilderd en aan een kant staat er een zwarte zithoek, en aan de andere kant is er ruimte voor bijvoorbeeld kinderen om te spelen.

Een open gang verbindt deze ruimte met nog een ruime kamer. Hier staat een tafel met stoelen. Ook hier is het rustig en sfeervol. Tussen deze twee ruimtes via de gang, kom je in een derde ruimte. Hier staat een massage tafel. Deze ruimte kan afgesloten worden. Tegen de muur zag ik twee engelenvleugels hangen. Rianne zag me kijken en zei glimlachend dat ze ook met Engelen werkt.

We gingen in de achterste ruimte aan de tafel zitten waar we met onze interview begonnen.

Huren

“Een mooie locatie en mooie ruimtes”, zei ik. “Verhuur je ze ook?”

“Jazeker”, zei ze. “Je kan ze per dag huren. Er is veel vraag naar en alle ruimtes zijn bijna elke dag verhuurd. Ik verhuur ze aan andere mensen die zichzelf ook voorstellen op de website van het Zonneschijntje. Maar ieder ander mag ze ook huren. In overleg is er altijd wel een keer ergens plaats.”

Creatief en healing

“Hoe kom je aan deze combinatie, creatief en healing? ” vroeg ik.

Volgens Rianne komt het vaak voor dat spirituele mensen ook creatief zijn.
Zij is het zeker, vandaar deze combinatie.

Rianne vindt het erg leuk om met kinderen te werken, daarom kan je in het centrum alle kanten op met je kinderen. Workshops, verjaardagsfeestjes, het kan allemaal.

Maar Rianne is ook achter haar eigen spirituele kant gekomen. Versneld door haar ziekte. Ze is nu bezig met de Sensi therapie studie die ze volgend jaar hoopt af te ronden. Een studie parapsychologie heeft ze al afgerond. Daarnaast werkt ze met Reiki (1 en 2) en geeft ze Engeleninwijdingen.

Ziekte

Na mijn vraag over haar ziekte vertelde Rianne er meer over: eierstokkanker.
Ze heeft geluk gehad dat ze het heeft overleefd, maar ook pech…. ze kreeg het 2 keer!

Gedurende deze zware periode heeft ze een dagboek bijgehouden.
Naderhand heeft ze dit in een boekvorm gegoten en het boek wordt nu uitgegeven: Hoop.

Rianne wil graag meer het bewustzijn bevorderen en de mensen op weg helpen naar hun doel. Dit boek is een van de middelen. En dan natuurlijk ook de paranormale beurs die ze organiseert. Op 1 december wordt deze gehouden in Vivaldi. De opbrengst gaat in zijn geheel naar Kika. Twee vliegen in een klap: hulp tegen de gemeenschappelijke vijand kanker en bewustwording op het gebied van spiritualiteit.

Leek

Tijdens het gesprek met Rianne vertelde ik dat ik eigenlijk maar een leek ben. Ik weet van sommige dingen maar een beetje en dat “wollige” gepraat, daar kan ik niets mee. Ik hou van heldere communicatie.

Aarden

Daarom vroeg ik haar ook mij eens uit te leggen wat Aarden nu eigenlijk is. Ik hoor het vaak, maar het zegt me niet veel.

“Nou kijk”, vertelde Rianne, “als je vaak weg droomt, je moeilijk kan concentreren, dan sta je niet met je beide voeten op de aarde. Je springt van hot naar her, je begint overal aan, maar je maakt niets af. Dan is het belangrijk dat je terugkomt naar de aarde. In het hier en nu.”

“Maar”, vroeg ik haar, “hoe moet je je dan aarden?” Rianne ging staan en vervolgde: “kom eens tegenover me staan. Kijk, zet je voeten naast elkaar en een beetje uit elkaar. Stel je voor dat je een grote, gouden gordel om je middel hebt hangen. Deze is heel erg zwaar. Hij drukt je naar beneden, zodanig dat je je voeten op de grond voelt. En wat dan ook nog helpt is je voor te stellen dat er wortels uit je voeten de grond in gaan. Deze wortels zorgen ervoor dat je met beide benen op de grond blijft staan.”

“Dat is aarden. Dus elke keer als je je moeilijk kan concentreren en je weer eens weg fladdert met je gedachten, gebruik dan die denkbeeldige gordel.”

Kijk, daar kan ik iets mee. Helder en duidelijk en voor mij goed voor te stellen! Dankjewel Rianne!

Engelen

“Dus je werkt met Engelen”, zei ik. “Kan je de Engelen ook zien? Of hoe werkt dit bij jou?” Rianne vertelde dat ze gebruik maakt van kaarten. Ze nam een stapel kaarten en spreidde ze uit op de tafel. “Pak er maar eentje”, nodigde ze uit. Ik twijfelde welke ik zou kiezen, maar koos uiteindelijk toch een andere dan ik in eerste instantie in mijn hoofd had. Ik draaide de kaart om en zag de afbeelding van een engel, met daaronder de volgende tekst: Aartsengel Haniël. Ik ben Haniël, ik ben de engel van de ontvankelijkheid.

Tja, dat klopte wel. Want ik stelde me helemaal open voor Rianne zodat zij haar hele verhaal kon doen zonder dat ik haar veroordeelde.

“De Engelen geven me ook boodschappen”, vervolgde ze. “En er komt ook regelmatig een engel op mijn pad.”

“Hoe weet je dat dan? “, vroeg ik verbaast. Rianne vertelde dat als er een wit veertje op haar pad ligt, ze dan weet dat er een engel is. Ik moest een beetje lachen. “Dat zou voor mij niet werken”, zei ik. “Als ik buiten veertjes tegen kom, dan denk ik dat een roofvogel of kat een vogel te pakken heeft gehad”.  “Ja maar”, vroeg Rianne, “wat als je het veertje binnen tegen komt?” Tja, ik moest bekennen dat ik er dan wel wat anders tegenaan zou kijken.

Ons gesprek was al veel te snel weer ten einde en ik keerde tevreden huiswaarts.

Die middag, na het interview, ging ik met de hond wandelen in het park. Op mijn pad vlak voor mijn voeten lag één klein wit veertje… Ik moest lachen en dacht terug aan mijn gesprek met Rianne….

 

Wil je meer weten over het Centrum Het Zonneschijntje of over Rianne en wat ze voor je kan betekenen? Bekijk dan haar website en neem contact met haar op.

 

 

Advertentie praktijk Oss
Ga naar de website van Pure Spirit! Gespecialiseerd in het begeleiden van hooggevoelige kinderen en volwassenen.
Tip! Narcisme en hooggevoeligheid
Eigen website?
Websites voor spirituele ondernemers, persoonlijk en betaalbaar. Bezoek onze website.
Facebook