Voor mensen die bewuster in het leven willen staan

Interview met Joke Wolters van Con Spirito Coaching

Con Spirito Coaching

Na een oproep voor een interview in een nieuwsbrief, gestuurd aan alle aangesloten praktijken van Spiritualiteit-in-Oss.nl, reageerde Joke vrijwel meteen: Ik zou het leuk vinden als je me interviewde!Joke Wolters Con Spirito Coaching

Dus een afspraak was snel gemaakt en een half uur te laat (nogmaals sorry, Joke!) verscheen ik aan haar deur.

Con Spirito Coaching had ik al veel eerder als praktijk opgenomen, Joke had ik echter nog nooit ontmoet. Ik had haar website al bekeken, maar wist niet zo goed wat voor een indruk ze nou bij me achter liet.

Maar toen ze voor mij de deur open deed zag ik een andere vrouw dan dat ik verwacht had! Uiterlijk precies zoals op de foto van haar website, maar toch anders. Ze was warm, gastvrij en ontzettend hartelijk.

Ik heb dat wel vaker bij mensen. Via de foto krijg ik soms een andere indruk van mensen dan in het echt. Daarom ontmoet ik ze liever.

Carrières

Nadat Joke voor de koffie met lekkers gezorgd had, vertelde ze dat ze inmiddels met haar derde carrière bezig is.

Docent Frans en Nederlands

Ze is begonnen als docente Frans en later ook Nederlands. Eerst op het Marnix Gymnasium in Rotterdam, later op de mavo’s en het  TBL hier in Oss. In 2001 is ze met pensioen gegaan. Ze heeft ruim 30 jaar lesgegeven. Maar stil zitten was niets voor haar.

Zangeres

Ze had sinds haar 47ste met veel plezier gezongen en toen haar werd gevraagd om toelatingsexamen voor het conservatorium te doen was ze heel blij, maar ook verrast: het was niet zo vanzelfsprekend om een oudere vrouw als student toe te laten. Maar ze was een alt, en daarvan zijn er niet zo veel. In 2003 studeerde ze af richting Klassiek Solozang en ze heeft tot 2011 regelmatig concerten gegeven.

Coach

In 2008 besloot ze nog een opleiding te volgen, een coach opleiding op hbo niveau. Daarna volgde nog een meer spiritueel gerichte opleiding.

Inmiddels coacht ze volwassenen en diverse scholieren, waaronder veel eindexamenkandidaten van het TBL (logisch want daar heeft ze ook les gegeven). Het is lastig voor veel jongeren om met de vele prikkels van deze tijd om te gaan. Glimlachend vertelde ze me: “Ik heb 30 jaar kennis in de kinderen gestopt. Nu haal ik het eruit.”

Pas nu, terwijl ik dit intyp, zie ik de diepgang en reikwijdte van deze opmerking.

Mindfulness, ego en angst

Eckhart TolleJoke is al vanaf haar dertigste bezig met Zen meditatie. Tegenwoordig is dat Mindfulness.
Eckhart Tolle is een grote inspirator voor haar geweest. Daarnaast laat ze zich inspireren door The Course in Miracles.

Volgens Joke draait alles om Ego en angst. Hoe meer Ego je hebt, des te meer kan je in conflict raken met jezelf. Het is dus zaak om je Ego te doorzien, je er niet door te laten beheersen, te accepteren dat je bent wie je bent, dat de ander is wie hij is, de omstandigheden zijn zoals ze zijn en te leven in het nu. Zodra je in staat bent je eigen Ego te ontpellen, verdwijnt ook de angst (en ben je vrij).

Optimaal functioneren

In haar praktijk reikt Joke je de gereedschappen aan om innerlijke rust te verkrijgen en te behouden ondanks je omstandigheden. Je leert je eigen emoties te doorvoelen en te accepteren. Ook de rol van het denken wordt aangepakt. Na 4 tot 6 weken ben je hiermee klaar. Je bent dan in staat om jezelf te coachen.

Van deze vaardigheid zal je de rest van je leven heel veel plezier hebben.
Denk bijvoorbeeld aan stressvolle momenten zoals een echtscheiding of het verliezen van je baan of een geliefde.

Gratis?

Het allereerste gesprek met Joke is gratis en vrijblijvend. Het is namelijk belangrijk dat er wederzijds een klik is.

Ben je aanvullend verzekerd, dan worden de gesprekken vaak vergoed! Een mooier cadeau kan jij jezelf of je kind niet geven.

 

Advertentie praktijk Oss
Ga naar de website van Pure Spirit! Gespecialiseerd in het begeleiden van hooggevoelige kinderen en volwassenen.
Tip! Narcisme en hooggevoeligheid
Eigen website?
Websites voor spirituele ondernemers, persoonlijk en betaalbaar. Bezoek onze website.
Facebook