Voor mensen die bewuster in het leven willen staan

Interview met Jet Wijnakker van Avatar

Contact

Jet Wijnakker nam een tijdje geleden contact met me op om dat ze geïnteresseerd was in de website Spiritualiteit in Oss.
Laten we eens afspreken om met elkaar kennis te maken, vroeg ik.
Graag, reageerde ze enthousiast.

Jet heeft haar praktijk aan de Schutsboomstraat 22 te Schaijk. Net binnen het bereik van Spiritualiteit in Oss.nl.

Jet Wijnakker

Naast schoonheidsspecialiste is zij ook een Avatar master.

Geschiedenis

Op mijn vraag wat er in haar leven is gebeurd dat ze op dit pad is terecht gekomen vertelt ze het volgende:

Een jaar of 10-12 geleden gebeurde er iets in mijn leven waardoor bij mij de vraag opkwam hoe ik ermee om moest gaan. In de bieb vond ik het boek van Deepak Chopra en dat ben ik gaan lezen. Het heette: leven in liefde. Daarna ben ik ben gaan lezen, lezen en nog meer lezen. Totdat het moment kwam dat ik dacht: wat nu?

(Ook geïnteresseerd in dit boek? Koop het hierboven via Bol.com)

Volgende stap

De volgende stap zette ik nadat ik een hele grote verandering zag in de schoondochter van mijn man. Op mijn vraag hoe het toch kwam dat ze zo veranderd was (positief!), antwoordde ze dat ze een cursus had gevolgd. Dit was de Avatar cursus.

Ik zag zo’n grote verandering dat ik dacht: dit wil ik ook, dit ga ik ook doen!

Je kan de cursus in verschillende stukken volgen. De totale cursus bestaat uit 9 dagen. Het eerste deel is twee dagen. Daarna kan je eventueel stoppen of verder gaan. Maar mijn ervaring is dat na het eerste deel van de cursus je toch zal besluiten om verder te gaan. Na deze cursus besefte ik dat ik klaar was met zoeken.

Tijdens deze cursus word je je bewust van je onbewuste gedachten en beweegredenen. Je komt achter je drijfveer en waar het vandaan komt.

Kosten

We praten even over de kosten van de cursus (een totaal van €2000), maar Jet komt met het argument dat als je terug gaat rekenen naar de uurprijs, de verschillen met andere cursussen niet groot zullen zijn. Alleen dan is het verspreid over een of meerdere jaren. Deze Avatar cursus is heel erg compact, je leert ontzettend veel in zeer korte tijd.

Bron

Al een paar keer valt het me op dat Jet regelmatig het woord Bron gebruikt. Wat is dat toch Bron? Ik heb het nog nooit ergens anders gehoord.

life

Het is een vrij lastig begrip om duidelijk te maken. Volgens Jet kan je het ook het Goddelijke, de essentie van wie je bent, noemen. Daar kan ik nog niet veel mee. Jet legt verder uit: je bent jezelf ervan bewust dat je een lichaam en een geest hebt. Maar je bent het niet. Je bent er de oorzaak van. Dat is Bron. Je kan het ook de Godsvonk noemen, dat wat je bent zonder al je (voor)oordelen, karaktereigenschappen, bagage en angsten.

Het begint mij een beetje te dagen.

Als je in contact bent met Bron, verteld Jet, dan ben je in het Hier en Nu, je bent vrij van (belastende) gedachten.
Je realiseert dat de dingen zijn zoals ze zijn en je bent vrij van (ver- en voor)oordelen.

Vanuit Bron creëer je. In de cursus leer je creëren wat je wilt ervaren. Je leert te leven vanuit vrije wil.

Filteren

Je hersenen filteren de signalen die binnen komen. Gedurende je leven komen er steeds meer filters bij. Filters zijn ook overtuigingen. Je ziet als het ware niet goed wat er werkelijk is. Je filtert de signalen en vult het in met de ervaringen uit het verleden.

Die ervaringen uit het verleden kunnen je op het verkeerde been zetten en soms zelfs ongelukkig maken. Via de Avatar cursus leer je deze filters te herkennen en te elimineren. Dan ben je op een gegeven moment vrij om je eigen waarheid te creëren en je eigen toekomst in te vullen.

Kortom, vat Jet samen, wil je gelukkig worden? Dan is de Avatar cursus iets voor jou!

Geen beweging

Wat is de Avatar dan voor een soort beweging, vraag ik Jet. Jet reageert meteen alert: Avatar is géén beweging! Het is een cursus!
De samensteller van deze cursus is Harry Palmer. Hij heeft in 1986 een zelfontwikkelingsprogramma ontwikkeld, Avatar. Op dit moment zijn meer dan 200.000 mensen uit 72 landen die deze cursus gevolgd hebben.

Er bestaan er vier cursussen:

  1. Leer jezelf kennen en te leven vanuit vrije wil. Deze cursus duurt 9 dagen.
  2. Ik en de ander. De master cursus. Na deze cursus kan je andere mensen begeleiden tijdens hun weg naar geluk. Jet heeft de mastercursus voltooid.
  3. De Professional cursus.  Ik en de groep. Doel van het leven te begrijpen en het vermogen om je in moeilijke omstandigheden op je gemak te blijven voelen.
  4. Wizard. Werken in gezamenlijk bewustzijn. Het vermogen om te opereren vanuit het gezichtspunt van het hogere Zelf.

In alle cursussen leer je met behulp van oefeningen je bewustzijn te onderzoeken. Deze oefeningen kan je blijven herhalen.avataroefening

Wie kunnen deze cursus volgen?

Dat is nu het mooie van deze cursus, zegt Jet, iedereen kan het volgen. Zolang je maar verantwoordelijkheid kan nemen over je eigen leven, kan je ook gelukkig worden dmv deze cursus.

Bij twijfel kan je altijd contact opnemen met Jet.

Avatar of psychotherapie?

Als ik dit zo allemaal aanhoor, dan lijkt het me dat je beter een Avatar cursus kan volgen dan jarenlang bij een psychotherapeut te lopen. Maar dat advies mag ik natuurlijk niet geven.

Maar geef jezelf een kans als je ongelukkig bent, je depressief voelt of als je gewoon zoekende bent in het leven.

Wat kan Jet je bieden?

Jet is Avatar master. Ze begeleidt Avatar cursisten en geeft informatie over de cursus. Je hebt tijdens deze cursus een ervaren Avatar master nodig om de echte levenslessen te vinden die al in je bewustzijn aanwezig zijn. Ze heeft zo al vele mensen geholpen zichzelf te ontplooien.

Via haar praktijkpagina (link) kan je informatie vinden over de introductie en informatie uren die ze geeft. Tevens geeft ze minicursussen.

Bekijk haar praktijkpagina (link) of de pagina van Avatar (link) voor meer informatie.

Jet, bedankt voor het interview!

Advertentie praktijk Oss
Ga naar de website van Pure Spirit! Gespecialiseerd in het begeleiden van hooggevoelige kinderen en volwassenen.
Tip! Narcisme en hooggevoeligheid
Eigen website?
Websites voor spirituele ondernemers, persoonlijk en betaalbaar. Bezoek onze website.
Facebook