Voor mensen die bewuster in het leven willen staan

Interview met Conny de Bont van Connect Kindercoaching

Contact

Dit keer een interview met Conny de Bont van Connect Kindercoaching die kinderen coacht niet alleen op het gebied van het hoofd, maar ook hand en hart erbij betrekt.Conny

Toen Conny contact met me opnam voor informatie over de website Spiritualiteit-in-oss.nl, heb ik de website van Conny eens bekeken. Eerlijk gezegd twijfelde ik of zij met haar praktijk ook thuishoorde op de website van Spiritualiteit-in-Oss.nl.

Onderwijs: hoofd, handen en hart

Conny komt uit het onderwijs en biedt met haar praktijk hulp aan kinderen die coaching kunnen gebruiken.

Conny is begonnen met een studie orthopedagogiek. Zoals ze wat later tijdens ons gesprek zegt: een keuze gemaakt door het hoofd. Voornamelijk testjes maken met kinderen bleek toch niet te voldoen aan haar ideaalbeeld om kinderen te helpen en besloot op een gegeven moment dat ze meer met de handen wilde doen. Dus heeft ze een opleiding gevolgd aan de Pabo. Nadat ze enkele jaren voor de klas had gestaan, en ze zich afvroeg of ze de kinderen nu opleidde voor een hoge Citoscore of dat ze kwalitatief hoogstaand onderwijs aan het geven was, heeft ze de knoop doorgehakt en gekozen voor haar hart: een eigen praktijk waar ze kinderen door moeilijke tijden kan loodsen en coachen. Om dit te kunnen verwezenlijken heeft ze de opleiding Tori Kindercoach (voorheen Kunst van Kindercoaching) gevolgd en voltooid.

Waarom een kindercoach en niet bijvoorbeeld een remedial teacher?

Een kindercoach staat het kind bij op àlle vlakken. Vooral ook op het emotionele en spiritueel gebied. Want als het kind terecht komt in de scheiding van zijn ouders, of last heeft van de geprojecteerde wensen van de ouders, vertoond het kind gedrag dat vaak niet begrepen wordt.

En vooral ook de hooggevoelige kinderen, die alle prikkels in zich opnemen en doodmoe na een schooldag thuis komen. Of die kinderen die pesten of gepest worden….

Wat een kind nodig heeft

Maar vooral vecht ze ervoor dat een kind, kind mag zijn. Het recht heeft alles in zijn eigen tempo en tijd te doen. Dat het kind zelfvertrouwen gaat krijgen, zijn gevoelens kan uiten, geen last heeft van scheiding of pesten.

Als het klikt met het kind, dan komt het in beweging. En als het kind in beweging komt, dan komen de ouders en omgeving ook in beweging.

Derek Ogilvie en de Supernanny

Ik vraag of ze vergelijkbaar werkt zoals Derek Ogilvie. Conny antwoord dat ze nog aan het begin van haar spiritueel pad staat, maar wel al dingen aangereikt krijgt. Zo weet ze bijvoorbeeld soms al voordat een kind komt wat ze klaar moet zetten. Ze werkt ook intuïtief. Achter die intuïtie schuilt door haar opleidingen en ervaring een hoop kennis, waar ze ook gebruik van maakt.

Buiten het pad dat het kind mag volgen is de interactie met de ouders ook belangrijk. Daar ligt een overeenkomst met Derek Ogilvie. Maar met de Nanny, daar wordt ze liever niet mee vergeleken. De Nanny werkt alleen met gedragsveranderingen, maar pakt niet de oorzaken hiervan aan.

Kortom…

Ik kom tot de conclusie dat de praktijk van Conny hier wel degelijk thuis hoort. Vanwege de complete aanpak van de problematiek rondom het kind.

Een hooggevoelig kind pikt veel meer dan een ander alle signalen in de omgeving op. Het kan nergens terecht met deze specifieke problematiek. Het is vaak òf het een, òf het ander. Bij de praktijk van Conny wordt dit “gewoon” meegenomen in de coaching.

 

 

 

Advertentie praktijk Oss
Ga naar de website van Pure Spirit! Gespecialiseerd in het begeleiden van hooggevoelige kinderen en volwassenen.
Tip! Narcisme en hooggevoeligheid
Eigen website?
Websites voor spirituele ondernemers, persoonlijk en betaalbaar. Bezoek onze website.
Facebook