Voor mensen die bewuster in het leven willen staan

Interview met Caroline en Harm van Nada Om

Klank- en meditatiecentrum Nada Om uit Nuland is een centrum opgericht door 2 bijzondere mensen: Caroline Veerman en Harm Reijs.

Toen ik een verzoek kreeg van dit Nulandse centrum voor een opname op de website, twijfelde ik in eerste instantie.

Nuland, dacht ik, dat is toch wel een heel eind uit de buurt van Oss. Misschien wel te ver voor Spiritualiteit-in-Oss.nl. Ik ben naar Google maps gesurft en keek of Nuland binnen de straal van 15 km rondom Oss lag. Tot mijn verbazing ligt Nuland dichter bij Oss, dan bij Den Bosch. 10 Km van Oss vandaan.

Nou dan zijn ze van harte welkom op de website, dacht ik. Snel daarna heb ik een afspraak gemaakt voor een interview.

Klank en meditatie centrumCaroline en Harm van Nada Om

Afgelopen najaar hebben Caroline Veerman en Harm Reijs hun nieuwe huis betrokken waarin in een aparte ruimte de mogelijkheid is om er klanksessies en meditaties te geven. Nada Om was geboren.

Harm Reijs

Harm vertelt dat hij tot 2008 negen jaar in het buitenland heeft vertoefd. Op een gegeven moment is hij Caroline tegengekomen in Portugal en zijn ze samen verder gegaan. Vanaf 2007 is hij begonnen met klanksessies die tot doel hebben de (energetische) blokkades los te trillen.
Dit doet hij niet alleen met klankschalen, maar ook met een Didgeridoo.

Harm is verknocht aan zijn Didgeridoo. Tijdens ons gesprek geeft hij aan niet zoveel om materiële zaken te geven. Maar zijn Didgeridoo, dat is een ander verhaal. Zijn energie zit erin en is helemaal op hem afgestemd.
Volgens mij vliegt Harm eerst naar zijn Didgeridoo als er brand zou uitbreken. Zonder zijn Didge zou hij het pand niet verlaten, geloof ik.

Klanksessies

Een klankschaal is een schaal van voornamelijk koper. Deze schalen gebruikt Harm voor zijn klankschaalsessies. Wil je hier meer over weten, lees dan ook elders op deze website hierover.

Zo’n klankschaalsessie kan je ook zien als een uitje. Er zijn bedrijven die hun personeel trakteren op een klankschaalsessie. Tijdens een klankschaalsessie kunnen er emoties loskomen en sommige mensen zien zelfs mooie kleuren. Mensen die op een klankschaalsessie afkomen hebben het al vaker meegemaakt, of hebben een bekende erover horen praten en zijn daardoor nieuwsgierig geworden.

Caroline Veerman

Caroline stamt uit een theosofische georiënteerde familie, uit Huizen.  Spiritualiteit is haar met de paplepel ingegoten. Na een loopbaan bij de politie heeft ze een jaar vrij genomen om naar Portugal te gaan. Daar ontmoette ze Harm. Na terugkeer is ze gaan werken als (veranderings)manager in de zorg. Als ze hierover gaat praten, dan verschijnt er een twinkeling in haar ogen. Caroline ziet het als een uitdaging om spiritualiteit in het werk voor iedereen toegankelijk te maken en houdt ervan om leiding te geven op een inspirerende manier. En, zoals ze zegt: “Liefde en Licht dat je in het Universum aantreft, handen en voeten te geven in het hier en nu.” Ze spreekt ook liever over Empowerment dan over Spiritualiteit. Omdat dit veel toegankelijker is.

Caroline focust zich op haar doel, maar laat de weg los. Ze vertrouwt erop dat de deuren vanzelf open gaan wanneer het nodig is. Daardoor kan ze veel beter in het hier en nu leven. “Ben trouw aan jezelf”, zegt ze, “en wees ervan bewust  als je weinig energie hebt, dat je wel eens niet op het juiste pad zou kunnen zitten”.

Meditaties

Caroline geeft (geleide) meditaties. Deze zijn gericht op ontspanning, inzicht en groei.

De meditatielessen die ze geeft zijn een bron van inspiratie voor haar. Ze leert nog elke keer ook van haar eigen lessen. Ze zorgen ook voor haar voor ontspanning na een vermoeiende dag op het werk.

De beginnerscursus meditatie die Caroline geeft, is gericht op het beste in jezelf te vinden. Daardoor leer je jezelf lief te hebben en waarderen.
In kleine groepen van maximaal 8 mensen wordt begonnen met uitleg van de theorie. Daarna wordt er gebruik gemaakt van visualisaties. De meditaties worden om de 2 weken gegeven. Veel cursisten vinden het handig een schriftje bij te houden om daar de oefeningen in te zetten.

Tot slot

Ik voel me bevoorrecht dat ik (alweer) bijzondere mensen mag interviewen.

Wat ze nou zo bijzonder maken? Ze betrekken de spiritualiteit in het dagelijkse leven. Ze staan met beide benen in deze maatschappij, maar geven er hun eigen positieve draai aan. Ze staan open, ze zijn wijs. Ze zoeken niet meer, maar ze passen toe.

Petje af…

Advertentie praktijk Oss
Ga naar de website van Pure Spirit! Gespecialiseerd in het begeleiden van hooggevoelige kinderen en volwassenen.
Tip! Narcisme en hooggevoeligheid
Eigen website?
Websites voor spirituele ondernemers, persoonlijk en betaalbaar. Bezoek onze website.
Facebook