Voor mensen die bewuster in het leven willen staan

Homeopathie

Het principe

Artsenvereniging voor Homeopatie:

Het principe is eenvoudig: een stof (een mineraal, plant of dierlijk product) die in staat is bepaalde verschijnselen op te roepen, is – als geneesmiddel – ook in staat dergelijke verschijnselen te genezen. Kortweg: SIMILIA SIMILIBUS CURENTUR (het gelijkende wordt genezen door het gelijkende).

Koffie bijvoorbeeld kan slapeloosheid veroorzaken (bij overmatig gebruik of bij gevoelige mensen).
Als homeopathisch geneesmiddel (Coffea) kan koffie bepaalde vormen van slapeloosheid verhelpen.

Dokter Samuel Hahnemann, de grondlegger van de homeopathie, ontdekte in 1790 dit principe toen hij een beetje kina-bast innam (de ruwe vorm van kinine). Hij kreeg alle verschijnselen van malaria, terwijl kinine juist bekend stond als een goed geneesmiddel tégen malaria. In zijn verdere leven heeft hij zo’n tachtig geneesmiddelen onderzocht door ze zelf in te nemen en nauwkeurig te registeren welke verschijnselen er optraden. Sindsdien zijn de proefnemingen doorgegaan. We kennen inmiddels zo’n paar duizend geneesmiddelen en het onderzoek gaat vandaag nog steeds door.

Het volgende komt van de NVKH:

Hoe werkt homeopathie?

Een homeopatisch geneesmiddel stimuleert het natuurlijk herstelvermogen van de mens. Om vergiftigingsverschijnselen te voorkomen worden homeopathische middelen niet in hun oorspronkelijke vorm toegediend.

Denk bijvoorbeeld aan het middel Lachesis, dat gemaakt is uit slangengif. De middelen worden eerst meerdere malen verdund en krachtig geschud (potentiëren). Met het potentiëren wordt de directe (giftige) werking van de stof ontkracht. Het op die manier verkregen middel is daarmee drager van de energie, die het geneeskrachtige reactievermogen van de mens direct tot werken aanzet.

Na oplossing, verdunning en schudden blijft de kwaliteit van de stof behouden en werkt krachtiger op een meer verfijnd niveau door, nauw aansluitend bij het natuurlijk herstelvermogen van de mens.

Ieder mens is een uniek wezen. Een verstoring in de energie en daarmee ook ziekte wordt door iedere mens anders ervaren. Om mensen effectief te kunnen genezen zijn duizenden stoffen grondig door homeopaten onderzocht op de verstoringen die ze teweeg kunnen brengen in de gezonde mens. Deze onderzoeken en de grote ervaring, opgedaan in het werken met  patiënten, zijn uitgebreid opgetekend in de Materia Medica van de homeopathische geneeskunde.

Gecertificeerde ondernemers gespecialiseerd in Homeopathie in Oss:

Hier kan een link naar je website staan als je werkzaam bent als homeopathische arts.

Ondernemers gespecialiseerd in Homeopathie in Oss:

Hier kan een link naar je website staan als je homeopathische therapeut bent.

 

Advertentie praktijk Oss
Ga naar de website van Pure Spirit! Gespecialiseerd in het begeleiden van hooggevoelige kinderen en volwassenen.
Tip! Narcisme en hooggevoeligheid
Eigen website?
Websites voor spirituele ondernemers, persoonlijk en betaalbaar. Bezoek onze website.
Facebook