Voor mensen die bewuster in het leven willen staan

Chakra’s en thema’s

Thema

Is het je weleens opgevallen dat bepaalde thema’s terugkomen in je leven?

Wonderlijk, zo voel ik dat soms.
“Ik was hier toch klaar mee?!”, dacht ik dan.
Het is dus blijkbaar nog niet klaar. Maar wil nog dieper gehoord en ontvangen worden.

Ik plaats dit hieronder in een breder kader.

Chakra

Wellicht heb je weleens gehoord dat mensen ook wel energiewezens worden genoemd.

Ons menselijke energielichaam heeft een aantal grotere centrale ‘draaikolken’ van energie. Dat noemen we de chakra’s.De 7 chakra's
Ze zijn altijd in beweging en de energie gaat van materie tot zeer ijl.

De bewegingen van de chakra’s vormen een continue verdiepend proces en dit eeuwenoude gegeven laat ons zien waarom er vaak thema’s terug komen in het leven.
Dat is omdat op elk niveau, d.w.z. in elk chakra het thema wordt doorleefd vanuit die specifieke invalshoek van dat chakra.

We doorleven in ons leven dié bepaalde thema’s, die belangrijk voor onze ziel zijn en die we zelf gekozen hebben.

Bijvoorbeeld: de angst die ik als kind had is anders dan wat ik nu bij angst ervaar.
Eerst zat de angst in mijn basis chakra en door het opdoen van levenservaringen ‘schoof’ dat thema door en werd het in andere chakra’s uitgewerkt.
Hiervoor trok de bijpassende energie uitstraling ook net weer die levenssituaties aan waarbij ik dit thema in het betreffende chakra, in de materie verder kon uitwerken.

Steeds gaan we wat er speelt, onze thema’s, op een ander niveau doorleven, totdat het zo doorleefd is dat het niet meer hoeft want het is a.h.w. opgelost in het Al. Het is dan niet meer nodig om ons er mee te identificeren, wij kunnen het waarnemen en laten.

Natuurlijk hebben we altijd vrije keus om een thema aan te gaan in dit leven of in een later stadium. Zo zijn we in een constante energie beweging en steeds meer verdiepend. Van boven naar beneden en van voor naar achter ter hoogte van ons hart.

Ons hart

Niet het kruinchakra is het belangrijkste (er is geen enkel chakra belangrijker dan de ander), maar ons hart verbindt boven en onder. In je hart komt alles samen. Je zou je het kunnen voorstellen als een lichtstraal van boven naar beneden en een lichtstraal van voor naar achter ter hoogte van het hart. Ieder mens vormt zo een kruis van Licht. Zo ‘dragen’ en vormen/straalt ons eigen kruis, verbonden met het geheel.

Blokkade

Als een chakra geblokkeerd is, dan wil dit zeggen dat er: oftewel te veel prikkeling/beweging is of te weinig.
Een chakra is altijd een onderdeel van het geheel en teveel focus op een chakra kan weer een disbalans in andere chakra’s veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om jezelf te zien als een totaal wezen!

Ter geruststelling: nooit maar dan ook nooit kan een chakra helemaal dicht raken want dan blokkeren ook de andere chakra’s en dan ga (ben) je dood, dan ben je klaar. Een ander kan ook nooit jouw chakra dicht of open zetten. Gelukkig maar! Daar ben je alleen zelf voor verantwoordelijk.

Wel kan een deskundige in chakra’s, een trilling ‘toevoegen’ en het is aan jou of je dat dan gaat/kan opnemen of dat er meer speelt. Wellicht zijn er nog meer ervaringen nodig, voor je het betreffende thema kan transformeren .

Soms kan je je laten raken, kan je ontvangen en kan jouw thema liefdevol omhelst worden, zonder oordeel en met begrip.

 

Liefdevolle groet,

Petra Roos.

Reacties zijn altijd welkom via: www.stilte-inspireert.nl

 

 

Dit was een bijdrage van Petra Roos van Stilte Inspireert.

Nog meer weten over chakra’s? Lees dit artikel op Wikipedia

Advertentie praktijk Oss
Ga naar de website van Pure Spirit! Gespecialiseerd in het begeleiden van hooggevoelige kinderen en volwassenen.
Tip! Narcisme en hooggevoeligheid
Eigen website?
Websites voor spirituele ondernemers, persoonlijk en betaalbaar. Bezoek onze website.
Facebook