Voor mensen die bewuster in het leven willen staan

Acupunctuur

Acupunctuur is van oorsprong een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde en wordt al duizenden jaren toegepast. Het activeert het natuurlijk helend vermogen van de mens.Hierdoor kunnen ziektes voorkomen, genezen of verlicht worden. Acupunctuur beïnvloedt de energiestromen in het lichaam. Door het zetten van naalden op bepaalde punten wordt het lichaam geactiveerd om de balans in de energie huishouding te herstellen.

Er zijn twee behandelingsmethoden te onderscheiden:

  1. Uitwendige behandelingsmethode
    Hieronder vallen acupunctuur, acupressuur, moxibusie,
    massage, badtherapie, gymnastiek en ademtherapie.
  2. Inwendige behandelingsmethode
    Hieronder vallen farmaca, dieet en meditatie.

Hoe werkt het?

Een mens bestaat niet uit losse onderdelen, zoals een machine,maar is een geheel. Dit is het uitgangspunt voor de TCG.
Uit ons voedsel en de lucht halen we de energie die we nodig hebben om te leven. Volgens oeroude Chinese kennis circuleert die energie in het lichaam, via zogenaamde meridianen. Dit zijn energiebanen die onzichtbaar onder de huid lopen. Net zoals bloed wordt rondgepompt in de aderen, zo stroomt er energie door de meridianen.
Wanneer de energie niet gelijkmatig kan doorstromen (b.v. door emoties), ontstaat er een blokkade. Elke meridiaan is verbonden met een orgaan ,of met een orgaansysteem. Op die manier zijn alle organen met elkaar verbonden via het netwerk van meridianen. Dit betekent natuurlijk,dat een blokkade in de energietoevoer op den duur meerdere organen kan verzwakken. Op elk van de meridianen liggen acupunctuurpunten, kleine verzamelvaatjes van energie. Door een naald in één zo`n punt te zetten, kan de energie worden versterkt als ze te zwak is of juist afgeremd als ze te sterk is . Zo kan het verstoorde evenwicht worden hersteld, waarna het lichaam zijn balans terugkrijgt.

Doet het pijn?

Acupunctuur is geen pijnlijke behandeling: het gaat maar om hele kleine prikjes .Maar het is wel een bijzonder gevoel als de naald in een acupunctuurpunt een bepaalde diepte heeft bereikt. De een krijgt daar een “zwaar” gevoel bij, een ander noemt het “prikkelend”.

Gecertificeerde ondernemers gespecialiseerd in Acupunctuur in Oss:

Weliswaar niet in Oss, maar toch redelijk dichtbij in de buurt de praktijk van de gerenommeerde acupuncturist/neuroloog/psychiater in Nijmegen: dr. Wong-Chung.

Ondernemers gespecialiseerd in Acupunctuur in Oss:

Hier kan een link naar je website staan als je een ondernemer gespecialiseerd in Acupunctuur bent.

 

Advertentie praktijk Oss
Ga naar de website van Pure Spirit! Gespecialiseerd in het begeleiden van hooggevoelige kinderen en volwassenen.
Tip! Narcisme en hooggevoeligheid
Eigen website?
Websites voor spirituele ondernemers, persoonlijk en betaalbaar. Bezoek onze website.
Facebook